Şubat’tan İtibaren Banka Ücretlerinde Yükselme! İşte Yeni Limitler..

1 Şubat itibarıyla bankacılık işlemlerinde birçok alanda ücret değişiklikleri yaşandı.
EFT ve FAST ücretlerinden, kredi kartı aidatlarına, nakit avans faizlerinden otomatik fatura ödeme masraflarına kadar çeşitli hizmetlerde belirgin artışlar meydana geldi.
FAST Ücretlerinde Artış Yaşandı FAST sistemi, 7/24 para transferi imkânı sunarken, günlük transfer limiti 100 bin TL’ye yükseltildi. Ancak bu sistemin ücretlendirilmesi de değişti.
FAST ücreti, vergiler dahil 6,39 TL olarak belirlendi. Önceki ücret ise 4,66 TL idi. FAST işlemlerinde platforma göre farklı ücretler uygulanıyor.
Mobil bankacılıkla yapılan 20 bin TL’lik bir işlemde 12,80 TL ücret alınırken, ATM üzerinden yapılan işlemde bu ücret 44,68 TL’ye, şubeden yapılan işlemde ise 64 TL’ye çıktı.
Mobil, ATM ve Şube Üzerinden Yapılan İşlem Ücretleriİşlem yapılan platforma bağlı olarak bankacılık ücretlerinde büyük farklar görülüyor.
Örneğin, mobil ve internet bankacılığı üzerinden yapılan FAST işlemlerinde 6 bin 300 TL’ye kadar 6,39 TL, 6 bin 300 TL ile 304 bin 800 TL arasında 12,80 TL ücret alınırken, EFT ücretleri 304 bin 801 TL ve üzeri işlemler için 159,97 TL’ye kadar çıkacak.
ATM ve şube üzerinden yapılan işlemlerde de ücret farkları dikkat çekti
Kredi Kartı Aidatları Masrafları 1 Şubat itibarıyla kredi kartı aidatları da arttı. Standart kredi kartları için yıllık aidatlar 600 TL’den başlıyor ve 1.200 TL’yi aşabiliyor.
Ek kartlardan ise 250 – 300 TL arasında bir aidat alınıyor. Kredi kartı yenileme ücreti, kayıp veya çalıntı durumunda ilk iki kart için alınmazken, üçüncü yenileme işlemi için 80 – 150 TL arasında bir ücret talep ediliyor.
Nakit Avans Faizlerinde ArtışNakit avans faizi, yüzde 5 seviyesinde belirlenirken, BSMV ve KKDF vergileriyle birlikte toplam maliyet yüzde 6’nın üzerine çıkıyor. Gecikme faizi ise yüzde 5,30 ve vergilerle birlikte yüzde 6,4 seviyesinde.
Otomatik Fatura Ödeme MasraflarıKredi kartı ile yapılan su, elektrik ve internet faturası ödemelerinde, ödenen tutara nakit avans faizi ekleniyor. Bu oran, vergiler dahil yüzde 6’yı aşıyor. Ayrıca SGK prim ödemeleri gibi kurum ödemelerinde yüzde 3’e varan ek ücretler alınacak.
Ortak ATM ÜcretleriOrtak ATM’lerden yapılan işlemler için belirlenen ücretler de artmış durumda. Başka bankaların ATM’lerinden para çekme ücreti 1,04 TL + çekilen tutarın yüzde 1,15’i olarak belirlenirken, para yatırma işlemlerinde de benzer bir ücretlendirme uygulandı.
Diğer Bankacılık Ücretleri Bunların dışında, MKK hesap açma ücreti 10 TL, posta yoluyla gönderilen hesap özeti ücreti 29 TL, bir yıldan eski hesap özetleri için azami 95 TL masraf alınabiliyor. ATM’den limit üstü para çekme işlemi içinse 285 TL’ye kadar ücret ödenebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir